Langkau ke kandungan utama

Catatan

Selamat Pengantin Baru Buat Sepupu Ku

Alif Ifarhan & Laila Sarji
Semuga kekal hingga ke jannah



Catatan terbaharu

140 : Majlis Bertandang Ke rumah pengantin lelaki

17.10.2017
Bertempat di Dewan Masjid Besar Kubang Kerian



139 : Majlis Bertandang Kerumah pengantin Perempuan

15.10.2017
Belarok lah pulok puok kita ke rumah pengantin perempuan

138 : Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum....
Seminggu sudah berlalu
14.10.2017 majlis akad nikah sebelah pihak perempuan
di Batu Gajah Tanah Merah Kelantan.
Alif Ifarhan & Laila







137 : Selamat Hari Lahir Untuk Ayah & Ma

20/8 & 17/9
Tarikh keramat buat Ayah & Ma
Selamat Hari Lahir
Walaupun tahun ni Kak tak sempat beli kek
Semuga Ayah & Ma
Dipanjangkan umur
Dimurahkan rezeki
Diberikan kesihatan yang baik
Dan sentiasa dalam rahmahNya
Ameen...



136 : Saya seronok tinggal di sini

Bahagia tidak diukur pada harta.......
Daif cuma di mata.........
Kaya hanya di jiwa yang merasa..........
Bagaimana kita.....
Andai suatu masa....
Kita di tempat mereka....





Lima beranak yang tinggal dalam sebuah pondok daif tidak berdinding dan berpintu serta hanya berlantaikan buluh dalam kawasan hutan kebun getah di Kampung Kuala Tualak di sini, bakal menerima bantuan rumah di tapak berhampiran.
Perkara itu dinyatakan oleh Anggota Dewan Undangan Negeri Kuala Nerang merangkap Pengerusi Jawatankuasa Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Bekalan Air, Sumber Air dan Tenaga Negeri, Datuk Badrol Hisham Hashim selepas mengunjungi keluarga itu di pondok mereka.
Pasangan muda itu, Mohd Ridzuan Yaakob, 26, dan isterinya, Nur Hidayah Roslizam, 23, yang sedang hamil enam bulan, serta tiga anak mereka berusia setahun setengah hingga enam tahun tinggal di pondok itu hampir setahun yang lalu.
Nur Hidayah yang berasal dari Pulau Pinang berkata, dia mengambil keputusan mengikut suaminya t…

135 : THEFACESHOP

Assalamualaikum semua

Pernah tak korang give up dalam mencari skincare? Especially for those yang memang berdepan dengan masalah kulit yang sensitif & kulit kering yang serius. Mek Ha tahu perasaannya macam mana sebab ada je kawan-kawan Mek Ha yang mengalami situasi tersebut dan selalu cerita pada Mek seksanya dorang nak mencari "jodoh" dalam skincare.

Disebabkan itu, Mek Ha ada terbaca set skincare terbaru dari THEFACESHOP. Tapi tak tahu lah sesuai ke idok dengan Mek.Terbaik & memang highly recommended katanya lah..Skincare terbaru ni adalah Dr.Belmeur yang memang khusus untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering & sensitif menerusi range Daily Repair & Clarifying.

Mek rasa berminat jea nak mencubanya. Kulit muka Mek pun kering yang teramat, kadang rasa gatal sebab terlalu kering. Hajat di hati hari ni Mek nak singgoh kat KB Mall Kota Bharu. Tapi tak tahu lah ada ke tidak trial set nya...