Langkau ke kandungan utama

134: Menyepi

Assalamualaikum...
Apa khabar sahabat...
Semuga sentiasa dalam rahmahNya
Cepatnya masa berlalu, bulan Febuari sudah sampai ke penghujungnya...
Rasa baru semalam 2017 tiba..
Rupa2nya sudah 2 bulan..
Begitu juga mati makin cepat makin dekat..
Entah sesaat lagi kita tidak tahu..
Semuanya Rahsia Allah..
Namun persediaannya entah dimana.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

78:Sepi.......MenYepi...

Assalamualaikum....
Lama menyepi n sepi .
Masa sudah diberi 24 jam sehari tapi masih lagi tidak cukup..
Begitulah manusia.........
Sentiasa lalai sehinggakan masa yg panjang Allah bagi 24 jam sehari masih dikatakan tidak cukup.
Tidak cukup dan cukup hingga mata terpejam rapat...nafas terhenti..
tiada erti lagi dgn masa 24 jam itu...
Salam Aidil Fitri dari Blog Itu Ini Apa Aje...
Saja nak bercerita,cerita lama.Orang lain kalau nak berkongsi cerita pastinya cerita2 yg baru fresh bak kata oreng putis.Tapi aku nak bercerita juga walaupun cerita yang dah basi...
Tapi kalau makanan, orang dah tak nak makan makanan basi..huahuahaaaa
Pada 20.7.2013 aku n hubby dijemput untuk berbuka puasa bersama Hot FM Klate di Rennaisense Hotel Kota Bharu.Cerita bulan poso..ni dah raya kak oooii.
Ramai juga Dj Hot FM yang datang ada Fafau,FBI,AG,Fizi,Farid n Shaz.
Semuanya memang sporting gila...


80: 20 SEN

Heboh di laman2 sosial & Blog2 memperkatakan tentang kenaikkan harga minyak RON95.
Bukan banyak pun 20 sen jea kata sesetengah mereka itu.
Namun gara2 20 sen juga Abang Sudin terpaksa merasuah SiAyu untuk bertemu dengan Eton.Kalau tidak rahsia terbongkar."Abang Sudin...20 sen kalau takkk kasi tau mak.."
Hahaha hebatnya penangan 20 sen bukan..




Nampaknya langkah terbaru kerajaan Datuk Seri Najib Razak menaikkan harga minyak RON95 dan diesel sebanyak 20 sen seliter, terus mendapat kencaman hebat dari rakyat Msia yang berang dengan keputusan tersebut laporan (Keadilandaily).

Di laman FB Najib, orang ramai meluahkan rasa marah dan kesal dengan kenaikkan harga bahan bakar ini yang dilihat menjerut leher mereka.Malah ada yang meminta PM meletak jawatan kerana gagal menguruskan ekonomi sehingga menanggung hutang melebihi RM622 billion.

Ada juga yang mencadangkan agar gaji & elaun PM & Barisan kabinet dipotong, selain mengurangkan perbelanjaan Kak Mah.

Apa yang agak menc…